+31 35 543 1000 info@kza.nl

Ik ben één van die mensen die gelooft dat je alles kunt waar je je voor inzet. Ik geloof oprecht dat je alles voor elkaar kunt krijgen als je het wilt, als je het zelf gelooft en als je er voor werkt. Ik heb in mijn rol bij KZA de kans om veel jonge mensen te helpen en te coachen bij de eerste stappen in hun carrière. Zoals bij veel bedrijven hebben we bij KZA aan het begin van het jaar een gesprek over de doelen voor het aankomende jaar. De afgelopen maanden heb ik met veel van onze mensen gesprekken gehad over de doelen. Enorm leuke gesprekken omdat we vooruit kijken en stiekem een klein beetje dromen.

Voor mij erg boeiend om een inkijkje te krijgen ‘in de mens’ en wat hem of haar drijft. Het stellen van doelen is nodig om beweging bij jezelf te creëren. Als je geen doel hebt om naartoe te bewegen dan ben je stuurloos. Wat ik merk is dat het stellen van doelen niet perse het probleem is. Ik zie wel vaak dat mensen doelen stellen die niet van zichzelf zijn. Doelen waarvan ze denken dat ze daarmee de mensen om zich heen tevreden maken. Dat zijn doelen die je bijna nooit gaat behalen en mocht het je wel lukken dan kost het vaak meer energie dan het oplevert.

Zoals gezegd geloof ik er in dat je alles kunt bereiken wat je zou willen bereiken. Een belangrijke nuance hierin is dat je het zelf moet willen! Als jij jezelf een doel stelt, hoe gek, groots of onmogelijk het misschien lijkt, je kunt het halen. Laat je in het bepalen van je doel niet ‘afleiden’ door je zelfbeeld, vooroordelen of je omgeving. Niks is te gek!! Het advies wat ik de mensen die ik begeleid meestal geef: ”Wat is op dit moment je doel en vanuit daar ‘terug’ redeneren.”. Wat zijn dan stappen die je moet gaan nemen om bij dat doel uit te komen? Die stappen zijn vaak heel erg concreet en behapbaar te maken.

Ik word altijd enorm geïnspireerd door mensen met een vast doel voor ogen. Mensen die daar alles voor opzij zetten om dat doel ook te halen. Eén van de (voor mij) belangrijkste gedachten daarbij is: “Jij bent de enige die jezelf gelukkig kan maken!”.

Groet, Frank

flansink@kza.nl